ERRAZIO 1 = 6 ALE Hemen da... ZAINZURI GARAIA Udaberriarekin batera, produktu zoragarriak etortzen dira, bai sukalderako eta bai elikadurari dagokionez, hala nola zainzuriak. Berdin dio gari zainzurien edo berde deitzen zaien horien freskotasuna duzun nahiena, ala gehiago estimatzen duzun zurien samurtasuna: garai honetan, sartu ezazu ahogozagarri hori zure erosketa saskian. Gorde ebakitako muturrak saldak eta kremak egiteko, eta erabili egositako zainzuriak entsaladetarako eta tortilletarako. Gogoan izan zainzuriak jatea modu bikaina dela dietan azido folikoa sartzeko. #elikatupentsatzenduzuna Berdeak eta zuriakGustu kontua bila itzazu freskoak A B D E C NUTRI-SCORE A Lantzeko modua Kolorea Zaporea Puntu-puntuan BERDEAK ZURIAK Lurraren gainean hazten dira. Lur tontorren azpian lantzen dira, edo negutegietan, eguzki argitik babestuta. Kolore berde bizikoak, meheak eta estuagoak. Bilatu zurtoin sendoak eta zuzenak dituztenak, kolore berde bizia dutenak, eta burua itxita dutenak. Marfil kolorekoak. Lodiagoak dira. Ez dute eguzki argirik jasotzen, fotosintesia eragozteko, eta horri esker dute kolore hori. Zapore handiagoa dute, eta mikatz samarrak dira. Testura sendoa eta kurruskatsua. Leunagoa eta finagoa, testura samurragoa eta ez hain haritsua. Aire frijigailuan:ebaki mutur haritsuak, eman oliba olioa eta gatza. Egin bost minutuz. Eman buelta tarteka. Zuritu barazkiak zuritzeko gailu batekin, eta egin lurrunetan bost minutuz gutxi gorabehera. Gustu kontua Barazki bera dira, baina zergatikdira hain desberdinak? Gogoan izan zainzurien egoste denbora aldatu egiten dela freskotasunaren eta lodieraren arabera. Egin proba sardexka batekin, eta ziurtatu samurrak daudela baina ukitu kurruskatsu bat dutela. Bila itzazu FRESKOAK Gure fruta sailean Sasoiz kanpo Gure EROSKI markaren barruan hainbat tamainatako zainzuriak aurkituko dituzu, hainbat modutan ontziratuta, eta baita Nafarroako AGB jatorri zigiludunak ere: zigilu horrek bermatzen du testura leuna eta mamitsua dutela, zapore gozoa eta fina, eta lodiak direla.