KONTSUMO OREKATUA NOIZBEHINKA JATEKOAK ASTERO JATEKOAK EGUNERO JATEKOAK NEURRIOREKATUA ZURE ESKU DAGO EGUNERO JATEKOAK Arraina, haragi zuria, arrautzak, lekaleak: 1-2 errazio egunean, txandaka. Esnekiak: 2-4 errazio egunean. Oliba olioa: 4-6 errazio egunean. Fruitu lehorrak: egunean eskutada bat. Osoko zerealak eta patata: 4-6 errazio egunean. Fruta: gutxienez 3 errazio egunean. Barazkiak: gutxienez 2 errazio egunean. NOIZBEHINKA JATEKOAK Hestebeteak eta haragi produktuak. Gozokiak, zizka-mizkak, opilak, gurina, saltsak eta edari gozoak. ASTERO JATEKOAK Haragi gorria eta urdaiazpikoa: astean bitan gehienez. Esku barrenean sartzen den adina, eskua zabalik eta hatzak elkartuta daudela, gopor moduan. Bi eskuak elkartuta sartzen den adina, gopor gisa irekita ditugula. Eskutada 1. Hatz erakusleak eta erdikoak elkartuta duten tamaina eta lodiera bezainbeste. Esku ahurra adina eta hatz txikiak edo eraztun-hatzak duten lodiera bezainbeste. Fruta eta barazkiak Barazkiak Fruitu lehorrak Gazta ondua Arraina, haragi gorria edo urdaiazpikoa Eskatu zure nutrizio txostena, EROSKI club txartelarekin egiten dituzun erosketetan oinarritua eta zure etxera egokitua. Jakien inguruan orientatzeko balioko dizu: zenbat eta zenbatean behin hartu behar den jaki bakoitza, bai zuk eta bai zure ingurukoek elikadura orekatua izan dezazuen.