PILAR ALBERTO Urbil Hipermerkatuko (Donostia) fruta saltzailea Platanoa da... “Nice cream” “Fit” galletak Oloz eta bananaz egindako talotxoak “Brownie” osasungarriak Produktuaren kalitatea eta jatorria bermatzen ditu. BOLADAN DAGO Azukre finduen eta irinen ordez platanoa erabiltzea postreak prestatzeko. KANARIARRA DA Aurrezpena da Laborantza ekologikokoa da Gordinik, egosita, frijituta, etxeko izozki osasungarrietan, postreetan, baita plater gazietan ere. Aukerak amaiezinak dira. GOZO-GOZOA DA “Platanoari ahalik eta etekin handiena atera nahi badiozu eta aurreztu egin nahi baduzu, erreparatu azalari: orban marroiztak baditu, puntuan dago; orban beltzak baditu, ezin hobea da irabiatuetarako edo postreak egiteko. Zenbat eta lodiagoa izan erdialdea, orduan eta zapore gehiago. Ez sartu hozkailuan, eta gehiago irautea nahi baduzu, bildu zurtoinak film paperean. Ez badituzu berehala jan behar, ebaki xerratan eta izoztu. Eta helduegi badaude, erabili bizkotxoak, tartak edo opilak prestatzeko. Gainera, ez galdu beti prezio onean dauden gure Kanarietako platanoak.” “Brownie” osasungarriak Platanoak azukre eta irinaren proportzio bat ordezten du, eta testura trinkoagoa eta zukutsuagoa ematen dio. “Fit” galletak Platanoz eta fruitu lehorrez eginak. “Nice cream” Esne pixka bat eta platanoa edo beste edozein fruta izoztu. Birrindu, eta, nahi izanez gero, kakaoa, fruitu lehorrak edo espeziak gehitu. Oloz eta bananaz egindako talotxoak Osagaiak: platano helduak, olo malutak eta arrautzak.