Itsas zapo eta itsaski kazola 1 h 4 A B D E C NUTRI-SCORE A Konbinazioa Errazio batek dauka: heldu batentzako Erreferentziazko Kopurua (EK) KCAL %11 219 %22 1,33g GATZA %12 11,10g AZUKREAK %4 0,79g gantz saturatuak %7 4,91g GANTZA • 400 itsas zapo • 150 g ganba • 100 g txirla • 200 g tipula • 200 g piper gorri • 200 g azenario • 1 baratxuri atal • 30 g tomate birrindu • 15 ml oliba olio birjina estra (OOBE) • 100 ml ardo zuri • 300 ml arrain salda • Perrexila • Gatza eta piperrautsa Zuritu eta ebaki tipula, baratxuria, piperra eta azenarioa, brunoise eran. Erregosi berdurak kazola batean koilarakada bat oliorekin. Gehitu tomatea eta kozinatu minutu batzuk. Gehitu ardoa eta utzi alkoholari lurruntzen. Birrindu eta iragazi frijitukia. Berotu salda eta gehitu. Gehitu itsas zapoa eta txirlak, eta egosi 10-12 bat minutu su leunean. Gehitu ganbak eta kozinatu beste 2 minutu. Doitu gatza eta piperrautsa, eta bukatzeko, gehitu perrexil freskoa txikituta. Itsas zapo eta itsaski kazola 1 h 4 BACH BRUT NATURE CAVA Itsasoaren indarra, testura zukutsua eta hondo begetala duen gisatu honek azidotasun, freskura eta egitura nabarmeneko aparduna eskatzen du, zaporeak orekatzeko eta nabarmentzeko.