2. unitatea EROSKI SELEQTIA produktu GUZTIETAN - % 30 Bazkide bazara, *Gutxien balio duen produktuaren %30 itzuliko dizugu zure txartelean. Pisurako edo handizkako produktuetan %15eko deskontua 1. aletik hasita. Konbinatu zure produktu gogokoenak * 2026ko urtarrilaren 1era arte balio du * Ahate konfitaren entsalada Olagarro eta parmentier edalontzi txikiak A B D E C NUTRI-SCORE A 4 4 edalontzi txiki A B D E C NUTRI-SCORE D A B D E C NUTRI-SCORE E Konbinazioa • 200 g olagarro egosi • 3 patata egosi • 150 ml esne • Gatza eta koilarakadatxo bat piperrauts • 1 koilarakada gurin • Kaiena malutak (aukeran) • OOBE • Erromero freskoa apaintzeko Egosi patatak, zuritu gabe, ur askotan eta gatzarekin. Utzi hozten eta zuritu epel daudenean. Zanpatu patatak, eta gehitu gurina. Gehitu piperrautsa, esnea, gatza eta birrindu. Amaierako testura nolakoa izatea nahi dugun, esne gehiago edo gutxiago gehituko diogu. Zartagin batean eta oliba oliotan, eman gorritu arin bat olagarro xerrei. Prestatu edalontzi txikiak: oinarrian jarri patata parmentierra eta gainean olagarro xerrak, eta bukatzeko, eman olio ukitu bat. Erromero freskoarekin apaindu daitezke edalontziak. Ukitu mina gustuko baduzu, gehitu kaiena. Olagarro eta parmentier edalontzi txikiak A B D E C NUTRI-SCORE A • 300 g ahate konfita • 1 mingrana • Eskarola edo kimu entsalada • 75 g intxaur Mahats erreak prestatzeko • 250 g mahats more • Koilarakada bat OOBE • Koilarakada 1 ozpin baltsamiko • Piperbeltza • 2 koilarakada ezti Prestatu mahats erreak osagai guztiak nahastuz, eta, ondoren eraman labera -aurrez 150 ºC-an berotuta– edo airfryer-era, 20 bat minutu. Atera ahate konfitaren izterrak eta ebaki (ez oso zati txikitan). Prestatu entsalada oinarrian eskarola edo askotariko kimuak jarrita, ondoren intxaurrak, mingrana, mahats erreak, eta, azkenik, konfit zatiak. Ondu OOBErekin, gatz ezkatekin eta mahats zukuaren zati batekin. Ensalada de confit de pato A B D E C NUTRI-SCORE D A B D E C NUTRI-SCORE E PROTOS BLANCO VERDEJO ZURIA, RUEDA JD Ardo honen azidotasun orekatua eta hezur frutaren eta belarren ñabardurak ondo ezkontzen dira izokinarekin eta olagarroarekin, eta amaierako ahosabai gozoak nabarmendu egiten ditu foie-a eta konfita.