Atun honek MSC Zigilu Urdina dauka (Marine Stewardship Council), arrantza jasangarria izan dela ziurtatzeko. Aprobetxatu atunaren olioa tortilla bat prestatzeko; zapore biziagoa lortuko duzu koipe gehigarririk bota gabe. Gehitu oregano pixka bat edo kaparrondo batzuk, ukitu mediterraneoa emateko. Sardinak latan ezinbestekoak dira plater gozo-gozoak prestatzeko: adibidez, tosta zaporetsu bat mozzarellarekin, ozpinetan ondutako tipula gorriarekin, limoi birrinarekin eta errukula edo albakarekin; edo espagetiak “al nero di sepia” erara, sardina txikiekin eta limoiarekin. EROSKIn beti prezio onean aurkituko dituzu, oliba oliotan eta ekilore oliotan, tomatearekin, eskabetxean, minak eta gatz gutxikoak. Hezur eta guzti jaten badituzu, kaltzioa eskuratuko duzu, ezinbestekoa zure hezurren osasunerako. Erabili atuna enpanada eta tortilletan Sardinak latan: ezin hobeak pastarekin A B D E C NUTRI-SCORE C Prestatu zuk zeuk errezeta hau: espagetiak “al nero di sepia” erara. A B D E C NUTRI-SCORE B A B D E C NUTRI-SCORE C