Azpizun broxetak mertxikarekin 25’ (+ marinatzea) 4 A B D E C NUTRI-SCORE B • 600 g txerri azpizun • 2 mertxika • Piper gorri erdi bat • Gazta eta piperbeltz beltza • Kanela • Iltzea • Intxaur muskatua • Jengibrea • Koilarakada bat oliba olio birjina estra (OOBE) Marinatua prestatzeko • Koilarakadatxo bat soja saltsa • Koilarakadatxo bat ezti • Koilarakadatxo bat OOBE • Koilarakadatxo bat mostaza • Limoi erdi baten zukua • Jengibre birrinduaren txanpon bat Gazta saltsarako • 100 g cottage gazta • Gazta eta piperbeltz beltza • Limoi erdi baten birrina eta zukua • Menda xehatua Ebaki azpizuna 3 cm-ko laukitxotan eta marinatu. Sartu hozkailuan. Kozinatu plantxan, OOBErekin eta piper laukitxo batzuekin. Ebaki mertxika zatiak, blaitu limoi zukuan eta espezieetan, eta kozinatu plantxan OOBE hari batekin. Prestatu gazta saltsa osagaiak nahastuz. Prestatu broxetak azpizuna eta piperra tartekatuz, eta zerbitzatu mertxika zatiak cottage gaztaren saltsarekin. Azpizun broxetak mertxikarekin 25’ (+ marinatzea) 4