4 ERRAZIO / ZAILTASUNA 1 / 30 min JOGURTAREKIN OLOA ETA FRUTA TARTALETAK A B D E C NUTRI-SCORE B Errazio batek dauka: heldu batentzako Erreferentziazko Kopurua (EK) KCAL %11 226 %1 0,07g GATZA %11 9,50g AZUKREAK %9 1,75g gantz saturatuak %16 10,94g GANTZA Tartaletak prestatzeko 90 g oloa maluta 50 g fruitu lehor (intxaurrak, almendrak, hurrak...) 4 datil 3 koilarakada ur berorekin hidratatuak, datil kremarako Koilarakada erdi oliba olio Koilarakadatxo bat kanela Betegarria egiteko 125 g jogurt natural 75 g fruta (platanoa, kiwia, mugurdiak, marrubiak, ahabiak...) 1. Prestatu granola orea bol batean osagai guztiak nahastuta, masa likatsu bat lortu arte. 2. Koipeztatu arin-arin madalenen lau molde eta eman forma tartaletei orea moldeetan banatuta. Zapaldu ondo nahasketa hondoan eta alboetan, saskitxoak osatzeko. 3. Berotu labea 180 ºC-ra eta sartu tartaletak 15–20 minutu edo gorrituta egon arte. Moldetik atera baino lehen, utzi erabat hozten; garrantzitsua da, hautsi ez daitezen. 4. Bete tartaleta bakoitza jogurt koilarakada batekin eta apaindu ebakitako fruta freskoekin. Nahi izatera, fruitu lehor gehiago ere jar dezakezu. OLOA ETA FRUTA TARTALETAK JOGURTAREKIN 4 ERRAZIO / ZAILTASUNA 1 / 30 min