6 aholku menu paregabea prestatzeko Berenjena beteak A B D E C NUTRI-SCORE D 1 3 5 2 4 6 Landako entsalada A B D E C NUTRI-SCORE C Ekialdeko oilaskoa A B D E C NUTRI-SCORE A Azenario purea Garbantzu espeziadunak jogurt saltsarekin eta arrautza plantxan A B D E C NUTRI-SCORE A Dilisten pasta atunez egindako bolognar saltsarekin A B D E C NUTRI-SCORE A 7 Eskalibada A B D E C NUTRI-SCORE D Diseinatu guztia erosketa egin aurretik Aukeratu itzazu 3-4 oinarri (osoko pasta, arroza, lekaleak, oilaskoa, tofua) eta konbinatu itzazu zenbait saltsa eta espeziarekin, zaporeak aldatzeko. Erosketak zerrendarekin eta multzokatuta Taldekatu itzazu berdurak, proteinak, esnekiak eta biltegiko gauzak, supermerkatuan atzera eta aurrera ez ibiltzeko eta ezertxo ere ez ahazteko. ‘Mise en place’ espresa Garbitu eta moztu gauza guztiak kolpean; tipula, piperrak edo azenarioa moztuta edukitzeak erdira murrizten du kozinatzeko denbora. Kozinatu paraleloan Labean berdurak eta proteinak prestatzen dituzun bitartean, erabil ezazu sukaldea beste plater batzuk kozinatzeko. Bi orduan egina izango duzu menua. Estualdietarako errezetak Presta ezazu erabilera anitzeko saltsa bat (pestoa edo tomate saltsa) eta ongailu zitriko bat. Edozein plateri beste ukitu bat emateko gai dira segundo gutxian. Ontziratu eta jarri etiketa Banakako errazioak beirazko tuperretan, datarekin eta izenarekin. Hozkailuan 3-4 egun irauten dute eta, gainerakoa, izozkailura.