Alimento multiplicador Cuando lo combinas con legumbres, huevos o carne, el arroz completa su perfil de proteínas y suma beneficios nutricionales, creando platos más equilibrados y llenos de energía. INTEGRAL, A OPCIÓN MÁIS COMPLETA A B D E C NUTRI-SCORE A ARROZ Sen segredos ENERXÍA QUE DURA Sabías que…? Cultivo con historia Todo un símbolo EN XAPÓN SIMBOLIZA PROSPERIDADE : NAS VODAS LÁNZASE ARROZ COMO DESEXO DE FERTILIDADE. O arroz medra decote en pantanos ou humedais que manteñen a humidade e frean as malas herbas. O seu ciclo dura entre 4 e 6 meses e, en moitos lugares, aínda se obtén de xeito tradicional, con fouces, deixando despois secar os grans ao sol. Conserva a capa de farelo, o que multiplica a súa achega en fibra, vitaminas e minerais. Achega 3-4 g de fibra por cada 100 g, favorecendo a dixestión. É un grande aliado en ensaladas e boles saudables. É fonte de hidratos de carbono complexos, o que significa enerxía sostida e saciedade durante horas. Ademais, axuda a controlar o peso por mor da súa absorción lenta. Non ten glute e é baixo en graxa. Está entre os alimentos máis consumidos do planeta? Para cubrir a demanda mundial, colléitase arroz en máis de 160 países. En España obtéñense arredor de 1,2 millóns de toneladas ao ano, e Cataluña e Valencia son os seus principais produtores.