ALIMENT MULTIPLICADOR Quan el combines amb llegums, ous o carn, l’arròs completa el seu perfil de proteïnes i suma beneficis nutricionals, creant plats més equilibrats i plens d’energia. INTEGRAL, L’OPCIÓ MÉS COMPLETA A B D E C NUTRI-SCORE A ARRÒS Sense secrets ENERGIA QUE DURA SABIES QUE…? CULTIU AMB HISTÒRIA TOT UN SÍMBOL AL JAPÓ SIMBOLITZA PROSPERITAT : ALS CASAMENTS ES TIRA ARRÒS COM A DESIG DE FERTILITAT. L’arròs creix habitualment a bancals o aiguamolls que mantenen la humitat i frenen les males herbes. El seu cicle dura entre 4 i 6 mesos, i en molts indrets encara es cull de forma tradicional, amb falç, deixant assecar després els grans al sol. Conserva la capa de segó, cosa que multiplica l’aportació de fibra, vitamines i minerals. Aporta 3-4 g de fibra per cada 100 g, cosa que afavoreix la digestió. És un gran aliat en amanides i bols saludables. És font d’hidrats de carboni complexos, cosa que significa energia sostinguda i sacietat durant hores. A més, ajuda a controlar el pes gràcies a la seva absorció lenta. No conté gluten i és baix en greix. Es troba entre els aliments més consumits del planeta? Per cobrir la demanda mundial, es cull arròs a més de 160 països. A Espanya es cullen al voltant d’1,2 milions de tones cada any i Catalunya i València són els principals productors.